Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Βρισιές σε ξένες γλώσσες μαθαίνει αναγκαστικά ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας!‏

Μετά τα πρόσφατα συμβάντα στο χώρο του ποδοσφαίρου, μια πρωτόγνωρη οδηγία δόθηκε στον Πειθαρχικό Εισαγγελέα: Να μάθει ξένες γλώσσες! Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας, κ. Στέλιος Νικολάου, καλείται να μάθει συγκεκριμένες ξένες γλώσσες όπως ισπανικά, πορτογαλικά αλλά και γαλλικά! Το πιο παράξενο από όλα όμως είναι ότι ο κ. Νικολάου είναι αναγκασμένος να μάθει μόνο πολύ συγκεκριμένες λέξεις και φράσεις σε αυτές τις γλώσσες: όλες τις βρισιές!

Και ιδού η εξήγηση: Μετά την τιμωρία του ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, Ziguy Badibanga, ο οποίος συνελήφθη από τον κινηματογραφικό φακό να αποκαλεί τον διαιτητή "stupid", αλλά και ένα μεταγενέστερο παράδειγμα του ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, Thomas De Vincei, ο οποίος συνελήφθη σε μια χρήση υβριστικής έκφρασης προς το διαιτητή στα αγγλικά, πλέον είναι ξεκάθαρο ότι έχουν δυσκολέψει τα πράγματα για τους ποδοσφαιριστές. Είναι για αυτό το λόγο που αναγκαστικά έχουν καταφύγει στη χρήση της μητρικής τους γλώσσας!


Όμως η ΚΟΠ είναι πάντα ένα βήμα μπροστά: Ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας άρχισε ταχύρρυθμα μαθήματα στις βρισιές σε όλες τις γλώσσες του πλανήτη, ενώ σκέψεις υπάρχουν και για αποστολή των videos των αγώνων στο εξωτερικό για επεξεργασία και έλεγχο.

Με τις πιο πάνω τιτάνιες προσπάθειες, έχει εκφράσει ήδη τη συμπόρευσή του ο Υπουργός Παιδείας, αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος! Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έχει ήδη προταθεί να τιμωρούνται οι οποιεσδήποτε υβρισίες ακόμα και όταν δεν απευθύνονται σε αξιωματούχους του αγώνα αλλά απευθύνονται:
  • προς συμποδοσφαιριστές, 
  • προς την μπάλα, 
  • προς το δοκάρι ή ακόμα και 
  • προς την ίδια την τύχη
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζονται παιδαγωγικά μέτρα που περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται σε:
  • τιμωρία στη γωνία του γηπέδου κρατώντας το σημαιάκι του κόρνερ 
  • γυρούς του γηπέδου 
  • καταγραφή 100 φορές στο τετράδιο της φράσης "δεν θα ξαναβρίσω ενώ παίζω ποδόσφαιρο"
  • ξυλιές στην παλάμη με τη ρίγα (χάρακα) για τους πιο παραδοσιακούς
  • πάτσο (χαστούκι) στο στόμα από τη μητέρα του παίχτη
Μικρή δυσκολία φαίνεται να υπάρχει για τον κ. Νικολάου αναφορικά με κάποιες αφρικανικές διαλέκτους λόγω δυσκολίας στην εξεύρεση δασκάλων, αλλά και με τη γαλλική γλώσσα, λόγω του εξαιρετικά εκτεταμένου υβριστικού λεξιλογίου που περιλαμβάνει. 

Το SPONTA-NEWS θα ήθελε να ευχηθεί στον Πειθαρχικό Εισαγγελέα, κ. Στέλιο Νικολάου, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου