Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Αποκλειστικό: Τα μέτρα που επέβαλε η ΚΟΠ για να βελτιωθεί η διαιτησία!

Επιτέλους, άσπρος καπνός βγήκε από το οίκημα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), αφού μετά από πολύωρες συζητήσεις, έρευνες, brainstorming, διαλογισμό, ανακοινώθηκαν τα μέτρα της ΚΟΠ για βελτίωση της διαιτησίας. Είχε προηγηθεί η πρόταση του Προέδρου της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης για ανταλλαγή Κύπριων διαιτητών με ξένους, η οποία όμως δεν βρήκε απήχηση από καμία ποδοσφαιρική ομοσπονδία του πλανήτη εκτός της Ζιμπάμπουε, αλλά η ιδέα απορρίφθηκε για λόγους δυσκολίας στη γλωσσική συνεννόηση.

Το Sponta-News έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά τη λίστα των μέτρων και σας τα παρουσιάζει:

Πρώτο μέτρο:
Όλοι οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές θα περάσουν από υποχρεωτική εξέταση από οφθαλμίατρο!Σημειώνεται ότι η ΚΟΠ αναλαμβάνει το κόστος της εξέτασης, αλλά και το κόστος του οπτικού οίκου για την ετοιμασία γυαλιών μυωπίας και φακών επαφής για κάθε διαιτητή.

Δεύτερο μέτρο:
Όλοι οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές θα εξεταστούν υποχρεωτικά από ψυχολόγο αρχικά και ακολούθως, οι πιο σοβαρές περιπτώσεις, από ψυχίατρο. Στα πλαίσια αυτά ειδική βαρύτητα θα δοθεί σε φαινόμενα τύπου:
  • "I see dead/imaginary people" (να καλύπτουν το offside για παράδειγμα), 
  • "ξαφνικά βλέπω αλλά δεν βλέπω", 
  • μανία καταδίωξης, 
  • ψυχολογικά τραύματα, 
  • κόμπλεξ κατωτερότητας, 
  • εξουσιομανία
  • μετατραυματικό stress και τελευταίο και σημαντικότερο:
  • Το φαινόμενο "σφυρώ λάθος και που την άλλη πλευρά για να είμαι δίκαιος".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα μέτρα έχουν άμεση ισχύ και εντός χρονικού διαστήματος δύο βδομάδων πρέπει όλες οι πιο πάνω εξετάσεις να ολοκληρωθούν. Με αυτό τον τρόπο η ΚΟΠ ευελπιστεί ότι η φάση των Playoff θα διεξαχθεί μέσα σε κλίμα εμπιστοσύνης προς τους διαιτητές μας.

Ικανοποίηση φέρεται να εξέφρασε σε στενούς του συνεργάτες ο Πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομος Πετρίδης, μετά την ανακοίνωση των εν λόγω μέτρων. Σε αποκλειστικές δηλώσεις του προς τη σελίδα μας, με δάκρυα στα μάτια σχεδόν μας συγκλόνισε: "Φτάνει πια αυτή η αδικία σε βάρος της ομάδας μας! Είμαστε με διαφορά η πιο αδικημένη ομάδα του πρωταθλήματος και αυτό επιτέλους πρέπει να σταματήσει!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου