Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Αποκλειστικό: Τα μέτρα που επέβαλε η ΚΟΠ για να βελτιωθεί η διαιτησία!

Επιτέλους, άσπρος καπνός βγήκε από το οίκημα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), αφού μετά από πολύωρες συζητήσεις, έρευνες, brainstorming, διαλογισμό, ανακοινώθηκαν τα μέτρα της ΚΟΠ για βελτίωση της διαιτησίας. Είχε προηγηθεί η πρόταση του Προέδρου της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης για ανταλλαγή Κύπριων διαιτητών με ξένους, η οποία όμως δεν βρήκε απήχηση από καμία ποδοσφαιρική ομοσπονδία του πλανήτη εκτός της Ζιμπάμπουε, αλλά η ιδέα απορρίφθηκε για λόγους δυσκολίας στη γλωσσική συνεννόηση.

Το Sponta-News έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά τη λίστα των μέτρων και σας τα παρουσιάζει:

Πρώτο μέτρο:
Όλοι οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές θα περάσουν από υποχρεωτική εξέταση από οφθαλμίατρο!Σημειώνεται ότι η ΚΟΠ αναλαμβάνει το κόστος της εξέτασης, αλλά και το κόστος του οπτικού οίκου για την ετοιμασία γυαλιών μυωπίας και φακών επαφής για κάθε διαιτητή.

Δεύτερο μέτρο:
Όλοι οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές θα εξεταστούν υποχρεωτικά από ψυχολόγο αρχικά και ακολούθως, οι πιο σοβαρές περιπτώσεις, από ψυχίατρο. Στα πλαίσια αυτά ειδική βαρύτητα θα δοθεί σε φαινόμενα τύπου:
  • "I see dead/imaginary people" (να καλύπτουν το offside για παράδειγμα), 
  • "ξαφνικά βλέπω αλλά δεν βλέπω", 
  • μανία καταδίωξης, 
  • ψυχολογικά τραύματα, 
  • κόμπλεξ κατωτερότητας, 
  • εξουσιομανία
  • μετατραυματικό stress και τελευταίο και σημαντικότερο:
  • Το φαινόμενο "σφυρώ λάθος και που την άλλη πλευρά για να είμαι δίκαιος".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα μέτρα έχουν άμεση ισχύ και εντός χρονικού διαστήματος δύο βδομάδων πρέπει όλες οι πιο πάνω εξετάσεις να ολοκληρωθούν. Με αυτό τον τρόπο η ΚΟΠ ευελπιστεί ότι η φάση των Playoff θα διεξαχθεί μέσα σε κλίμα εμπιστοσύνης προς τους διαιτητές μας.

Ικανοποίηση φέρεται να εξέφρασε σε στενούς του συνεργάτες ο Πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομος Πετρίδης, μετά την ανακοίνωση των εν λόγω μέτρων. Σε αποκλειστικές δηλώσεις του προς τη σελίδα μας, με δάκρυα στα μάτια σχεδόν μας συγκλόνισε: "Φτάνει πια αυτή η αδικία σε βάρος της ομάδας μας! Είμαστε με διαφορά η πιο αδικημένη ομάδα του πρωταθλήματος και αυτό επιτέλους πρέπει να σταματήσει!"

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Βρισιές σε ξένες γλώσσες μαθαίνει αναγκαστικά ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας!‏

Μετά τα πρόσφατα συμβάντα στο χώρο του ποδοσφαίρου, μια πρωτόγνωρη οδηγία δόθηκε στον Πειθαρχικό Εισαγγελέα: Να μάθει ξένες γλώσσες! Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας, κ. Στέλιος Νικολάου, καλείται να μάθει συγκεκριμένες ξένες γλώσσες όπως ισπανικά, πορτογαλικά αλλά και γαλλικά! Το πιο παράξενο από όλα όμως είναι ότι ο κ. Νικολάου είναι αναγκασμένος να μάθει μόνο πολύ συγκεκριμένες λέξεις και φράσεις σε αυτές τις γλώσσες: όλες τις βρισιές!

Και ιδού η εξήγηση: Μετά την τιμωρία του ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, Ziguy Badibanga, ο οποίος συνελήφθη από τον κινηματογραφικό φακό να αποκαλεί τον διαιτητή "stupid", αλλά και ένα μεταγενέστερο παράδειγμα του ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, Thomas De Vincei, ο οποίος συνελήφθη σε μια χρήση υβριστικής έκφρασης προς το διαιτητή στα αγγλικά, πλέον είναι ξεκάθαρο ότι έχουν δυσκολέψει τα πράγματα για τους ποδοσφαιριστές. Είναι για αυτό το λόγο που αναγκαστικά έχουν καταφύγει στη χρήση της μητρικής τους γλώσσας!


Όμως η ΚΟΠ είναι πάντα ένα βήμα μπροστά: Ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας άρχισε ταχύρρυθμα μαθήματα στις βρισιές σε όλες τις γλώσσες του πλανήτη, ενώ σκέψεις υπάρχουν και για αποστολή των videos των αγώνων στο εξωτερικό για επεξεργασία και έλεγχο.

Με τις πιο πάνω τιτάνιες προσπάθειες, έχει εκφράσει ήδη τη συμπόρευσή του ο Υπουργός Παιδείας, αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος! Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έχει ήδη προταθεί να τιμωρούνται οι οποιεσδήποτε υβρισίες ακόμα και όταν δεν απευθύνονται σε αξιωματούχους του αγώνα αλλά απευθύνονται:
  • προς συμποδοσφαιριστές, 
  • προς την μπάλα, 
  • προς το δοκάρι ή ακόμα και 
  • προς την ίδια την τύχη
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζονται παιδαγωγικά μέτρα που περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται σε:
  • τιμωρία στη γωνία του γηπέδου κρατώντας το σημαιάκι του κόρνερ 
  • γυρούς του γηπέδου 
  • καταγραφή 100 φορές στο τετράδιο της φράσης "δεν θα ξαναβρίσω ενώ παίζω ποδόσφαιρο"
  • ξυλιές στην παλάμη με τη ρίγα (χάρακα) για τους πιο παραδοσιακούς
  • πάτσο (χαστούκι) στο στόμα από τη μητέρα του παίχτη
Μικρή δυσκολία φαίνεται να υπάρχει για τον κ. Νικολάου αναφορικά με κάποιες αφρικανικές διαλέκτους λόγω δυσκολίας στην εξεύρεση δασκάλων, αλλά και με τη γαλλική γλώσσα, λόγω του εξαιρετικά εκτεταμένου υβριστικού λεξιλογίου που περιλαμβάνει. 

Το SPONTA-NEWS θα ήθελε να ευχηθεί στον Πειθαρχικό Εισαγγελέα, κ. Στέλιο Νικολάου, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Ούτοπος: το μεγάλο μεταγραφικό μπαμ του ΔΗΚΟ για τις βουλευτικές!

Κώστας Κυριάκου (Ούτοπος)
Το μεγαλύτερο ίσως μεταγραφικό μπαμ των τελευταίων χρόνων στο πολιτικό σκηνικό ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το ΔΗΚΟ! Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της σελίδας μας, ο Πρόεδρος του κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος έχει ήδη πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Κώστα Κυριάκου, γνωστό σε όλους μας ως Ούτοπο, με σκοπό να τον εντάξει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές!

Έδωσαν τα χέρια
με τον Ζαχαρία Κουλία
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ φαίνεται πως έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο! Μετά από τις ηχηρές μεταγραφές Μάριου Ματσάκη και Ζαχαρία Κουλία, ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του κόμματος δεν φανταζόταν ότι τα μπαμ θα είχαν και συνέχεια! Πόσο μάλλον ότι η συνέχεια αυτή θα ήταν του πολιτικού βεληνεκούς και εκτοπίσματος του κ. Ούτοπου! Πρέπει να σημειωθεί ότι το επίτευγμα της επανένταξης στο κόμμα των δύο πολιτικών "πολυβόλων", Μάριου Ματσάκη και Ζαχαρία Κουλία, πιστώνεται προσωπικά στον ίδιο τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Νικόλα Παπαδόπουλο.

Παλαιότερο στιγμιότυπο
του Μάριου Ματσάκη
Ειδικότερα, σε σχέση με το θέμα Ούτοπου, ο κ. Παπαδόπουλος απέφυγε να προβεί σε οποιεσδήποτε δηλώσεις, σημειώνοντας λακωνικά ότι: "Θα προβώ σε δηλώσεις, όταν θα υπάρχει κάτι για να ανακοινωθεί επίσημα". Πηγές από το στενό του περιβάλλον τονίζουν όμως ότι ο κ. Ούτοπος ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ των υποψηφίων που ο Πρόεδρος θέλει να προωθήσει και είναι ακριβώς ο υποψήφιος που έψαχνε το κόμμα για να ανεβεί επίπεδο! 

Οι αστραπιαίες κινήσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ φαίνεται πως έπιασαν τα εκλογικά επιτελεία των άλλων κομμάτων πραγματικά στον ύπνο, ενώ μετά τις σημερινές αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη σελίδα μας αποκλειστικά, προβλέπουμε πως θα χάσουν τον ύπνο τους! 

Εμφανώς ικανοποιημένος
ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ
Μένει να δούμε την κατάληξη που θα έχει αυτό το μεταγραφικό θρίλερ, αφού ο Ούτοπος δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τις προθέσεις του. Ελπίδες εκφράζουν στελέχη του ΔΗΚΟ που πρόσκεινται στον Πρόεδρο ότι θα πει το ναι, πράγμα που θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική για το κόμμα του κέντρου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κανείς δεν μπορεί να ξέρει μέχρι πού μπορεί να φτάσει το ΔΗΚΟ με ένα τέτοιο όνομα στο δυναμικό του, ειδικότερα εάν αποφευχθούν περιστατικά καλπονοθείας, όπως αυτά που είχαν αναφερθεί σε παλαιότερες εκλογικές διαδικασίες που συμμετείχε ο κ. Ούτοπος.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Κλήση για δοκιμαστικά έλαβε από την Ferrari ο βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους


Το ενδιαφέρον της πασίγνωστης φίρμας σπορ αυτοκινήτων Ferrari φαίνεται να προσέλκυσε η οδηγική συμπεριφορά του βουλευτή Λεμεσού Ανδρέα Θεμιστοκλέους!

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, οι επιδόσεις του γνωστού βουλευτή δεν πέρασαν απαρατήρητες από την μεγαλύτερη ομάδα αγώνων της Formula 1. Ειδικός απεσταλμένος της ομάδας, υπεύθυνος για το Τμήμα Ανίχνευσης Ταλέντων, δήλωσε εμφανώς κατενθουσιασμένος στη σελίδα μας:

"Τέτοιες επιδόσεις μέσα σε δρόμους με τροχαία κίνηση δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Ήρθα στην Κύπρο για να μελετήσω καλύτερα το προφίλ του υποψηφίου, με στόχο να εξεταστεί αν συγκεντρώνει τα στοιχεία που αναζητούμε. Αν το σκεφτείτε εξάλλου, αυτή η εκκεντρικότητα, η υπερβολική ταχύτητα σε δρόμους που χρησιμοποιούνται από το κοινό, με αυτή την κάποια αδιαφορία, θα ήταν ιδανικό για όλους αν έφευγε από τους δρόμους σας και έμπαινε σε μια αγωνιστική πίστα!"

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε από τον εκπρόσωπο της Ferrari για το θέμα του μουστακιού του κ. Θεμιστοκλέους, θέτοντας τον προβληματισμό του αν θα είναι βολικό με το κράνος, τα μικρόφωνα κλπ. γεγονός που ίσως απομακρύνει το ενδεχόμενο αποδοχής της πρότασης, όσο δελεαστική κι αν είναι, αφού όπως είναι καλά γνωστό, το μουστάκι του δεν θα του είναι εύκολο να το αποχωριστεί.


Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε! Πριν διαβάσετε οτιδήποτε μέσα σε αυτό το site, καλό είναι να γνωρίζετε μερικά πράγματα!

Αυτή η σελίδα είναι ένα σατιρικό και χιουμοριστικό blog που στοχεύει στη σάτιρα προσώπων, καταστάσεων και γεγονότων από την πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Κύπρου, της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Σε καμία περίπτωση το site αυτό δεν είναι ειδησεογραφικό και τα άρθρα που παρουσιάζονται εδώ είναι προϊόν επινόησης, για αυτό και δεν πρέπει να συγχέονται με αληθινές ειδήσεις! Μοναδικός στόχος είναι η έκφραση των συγγραφέων και η ψυχαγωγία των αναγνωστών. Για αυτό ακριβώς το λόγο, δεν χρειάζεται να μας επισημαίνετε ότι οι "ειδήσεις" μας είναι ψεύτικες. Το ξέρουμε ήδη.

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι στόχος του site δεν είναι σε καμία περίπτωση η προσβολή, συκοφάντηση ή εξύβριση προσώπων, δημοσίων ή μη, ούτε ομάδων ατόμων, ούτε οργανισμών. Απλώς είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι βασικό χαρακτηριστικό της σάτιρας είναι η υπερβολή. Γενικότερα, να ξέρετε ότι αντιπαθούμε το χυδαίο, υβριστικό, ρατσιστικό, ομοφοβικό και εθνικιστικό λόγο.

Όσον αφορά την πνευματική ιδιοκτησία, παρακαλώ μην κλέβετε τα κείμενά μας! Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα μοιράζεστε με τον κόσμο σε όλα τα social media, αλλά με αναφορά στην πηγή! Πιο εύκολα ακόμα, έχουμε φροντίσει να έχουμε για σας κουμπάκια, για να μοιραστείτε τα κείμενά μας! Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας! Φήμες λένε ότι όσοι έχουν δοκιμάσει να κλέψουν τα κείμενά μας, εμφάνισαν τριχοφυία στην πλάτη και τριχόπτωση στο κεφάλι, οπότε ξανασκεφτείτε το. Αν πάλι εντοπίσατε οτιδήποτε που σας φαίνεται να έχουμε κλέψει εμείς (εξαιρετικά απίθανο - αλλά λέμε τώρα!), παρακαλώ ενημερώστε μας άμεσα!

Η ανωνυμία όσων γράφουν σε αυτό το blog, αποτελεί μέρος της ελευθερίας της έκφρασης και προστατεύεται νομικά.

Καλή περιήγηση και καλή διασκέδαση!