Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Πνευματικά δικαιώματα ύψους €2.000.000 διεκδικεί ο Πρόδρομος Πετρίδης από τον Ολυμπιακό Πειραιώς


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας μας που έχουν μόλις διασταυρωθεί, ο κ. Πρόδρομος Πετρίδης έχει αποστείλει γραπτό αίτημα προς τον Ολυμπιακό Πειραιώς απαιτώντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των €2.000.000! Η αιτιολογία πίσω από αυτή την απαίτηση στηρίζεται στα πνευματικά δικαιώματα και ειδικότερα στη χρήση μίας πατέντας, που ανήκει στην εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ.

Η γραπτή απαίτηση, όπως έχει κοινοποιηθεί μέσω διπλοσυστημένης επιστολής προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός, δίνει περισσότερες λεπτομέρειες με σκοπό να στηρίξει νομικά την απαίτηση αυτή. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στα τελευταία συμβάντα που έγιναν στο γήπεδο της Τούμπας, λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Το ΑΠΟΕΛ φαίνεται να παραθέτει αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για πρακτική η οποία αποτελεί πατέντα δικής του ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, ο κ. Πετρίδης σημειώνει στην επιστολή του ότι το ΑΠΟΕΛ έχει αποκτήσει δικαιώματα σε αυτή την συγκεκριμένη πρακτική, την οποία έχει κατοχυρώσει με το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (πατέντα) από τις 17/5/2014 όταν στο παιγνίδι ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ, το ΑΠΟΕΛ είχε οδηγήσει σε διακοπή τον πιο σημαντικό αγώνα της χρονιάς που έκρινε το πρωτάθλημα εφαρμόζοντας το συγκεκριμένο κόλπο με τον «τραυματία» Κακά.

Σε δηλώσεις που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε από τον ίδιο τον κ. Πρόδρομο Πετρίδη, ήταν αρκετά έντονος και σημείωσε τα εξής:

«Πρόκειται για ξεκάθαρη αντιγραφή των όσων κάμαμε πρώτοι εμείς. Και αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι όχι μόνο δεν έπιασαν την άδειά μας για να χρησιμοποιήσουν αυτή την πατέντα, αλλά δεν ζητήσαν ούτε μια συμβουλή, μια καθοδήγηση. Γι’ αυτό το λόγο, όπως είδαμε όλοι, η δουλειά των ανθρώπων του Ολυμπιακού χαρακτηρίστηκε από προχειρότητα. Ήταν μια κακή αντιγραφή. Ας πούμε, κυκλοφόρησε ακόμα και βίντεο του Γκαρσία να φεύγει από το γήπεδο, όπου φαίνεται ότι είναι μια χαρά. Ή ας πούμε, πώς γίνεται να τραυματιστείς με ρολό; Δεν γίνονται αυτά τα πράματα! Αν δεν ξέρεις πώς γίνεται, τότε ρωτάς αυτούς που ξέρουν! Θεωρώ ότι η δουλειά που κάναμε σαν ΑΠΟΕΛ τότε ήταν άρτια σχεδιασμένη και εκτελεσμένη. Γι’ αυτό και επικαλούμαι τη συγκεκριμένη πατέντα και θα πρέπει ο Ολυμπιακός να πληρώσει για τη χρήση της!»

Αναμένεται με πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον η απάντηση του Ολυμπιακού Πειραιώς σε αυτή την απαίτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου